Az imatermet éppen a turistaszezon beindulása előtt avatták fel ünnepélyes keretek között. Az avatáson részt vett Yehuda Teichtal, Berlin főrabbija és a város Chábád közösségének vezetője és Thomas Hoff Andersson, a Brandenburg repülőtér üzemeltetési vezérigazgatója is – írja a Crownheights.info.

A zsidó imaterem az egyes terminálban kapott helyet, a C21-es kapunál, ahonnan az Izraelbe tartó járatok is indulnak. A helyiségben imakönyveket és kipákat találnak az érdeklődők. A bejárati ajtóra Teichtal rabbi helyezte fel a mezuzát. Az imádkozásra kijelölt területet mobilfalakkal választották el a terminál várakozásra kijelölt részétől és a nap 24 órájában fogadja a látogatókat.

Kóser ellátás és zsinagóga is elérhető a német kórházban

„A nyitottság és a befogadás kultúrájának nagyszerű szimbóluma”

Az ötlet Teichtal rabbitól ered, aki szorgalmazta, hogy nyissák meg a repülőtér első zsidó imahelyét.

„Ez egy történelmi esemény, amely méltó Berlinhez, a fejlődő zsidó infrastruktúrával rendelkező kozmopolita városhoz. Az úti ima és a tóratanulás az utazások szerves részét képezi a zsidó tradícióban”

– jelentette ki a rabbi.

Andersson a következőt fűzte hozzá: „Az egyes terminál nyilvános területén már van egy hely, ahol a különböző vallású és kultúrájú emberek csendben elmélyedhetnek gondolataikban. Nagyon örülünk, hogy most már a zsidó utasainknak is kínálunk egy területet, ahol hitüket gyakorolhatják”.

Fotó: Berlin Airport

Megszakítás