A zsidó gyökerű Koret Alapítvány, 2 millió amerikai dolláros (nagyjából 630 millió forint) támogatást ajánlott fel San Franciscóban és környékén működő művészeti szervezetnek. A támogatás célja, hogy segítsenek ezeknek az intézményeknek a biztonságos újranyitásban és a kulturális élet, járvány utáni helyreállításában – olvasható a Koret közleményében. Nyolc kedvezményezett (múzeum, zenekar, operaház, színház, stb…) támogatása már eldőlt, további huszonöt végleges jóváhagyásra vár – írja a Jweekly.

A világjárvány a művészeti ágazatot sújtotta gazdaságilag az egyik legsúlyosabban, mivel a jegybevételek elapadtak. A művészeti vezetők lenyűgöző rugalmasságról és kreativitásról tettek tanúbizonyságot a válság kezelésében – mondta Michael Boskin, az alapítvány elnöke.

A Koret, amely világszerte jelentős támogatója a zsidó projekteknek és intézményeknek, arra számít, hogy a forrásokból előadások és kiállítások jönnek létre, fejlődik a technológiai infrastruktúrája annak, hogy a rendezvények személyesen és távolról is élvezhetők legyenek egyszerre, valamint iskolák művészeti oktatását is erősíteni fogják.

Schwarzenegger a nácik ellen – 100 ezer dolláros adomány

Az elmúlt napok erőszakos eseményeire reagálva a volt kormányzó határozottan elítélte a rasszizmust és a fehér felsőbbrendűség eszméjét. Schwarzenegger bejelentette, hogy 100 ezer dolláros adományt küld a Simon Wiesenthal Központnak, hogy segítse a gyűlölködés elleni küzdelmet. Az amerikai Charlottesville-ben rendkívüli állapotot hirdettek ki, miután a szélsőjobboldali szervezetek felvonulása elleni tiltakozás rasszista indítékú merénylethez vezetett. Az … Olvass tovább

 

Jeffrey Farber vezérigazgató hozzátette, hogy a Koret művészeti támogatása a régió alapvető, oszlopos intézményeire összpontosít, amelyek jelentős hatást gyakorolnak a közösségre és gazdaságra, illetve amelyek most folyamatos bizonytalansággal küzdenek. Ezeknek a támogatásoknak az a célja, hogy segítsenek nekik talpra állni és újra megnyílni a közönség és a diákok előtt.

Fotó: a modern múzeum épülete San Franciscoban Wikipédia