Magyarországon tárgyalt a Conference on Jewish Material Claims Against Germany  igazgatója, Greg Schneider és ügyvédje, Arie Bucheister a MAZSÖK által felállított négytagú tárgyaló bizottsággal, melynek tagjai: Szabó György, Zoltai Gusztáv, Köves Slomó és Sessler György voltak.

Reményeink szerint a tárgyalások pozitív előrelépést eredményeznek.

2007. december 20-án született meg az a szerződés az akkori kormány és a MAZSÖK között, amelynek értelmében öt éven keresztül összesen 21 millió USD összegű támogatást juttat a Magyar Állam, a holokauszt magyar származású túlélőinek. A MAZSÖK a külföldön élő holokauszt túlélőknek járó támogatás kifizetésébe az akkori oktatási miniszter, Hiller István engedélyével egy amerikai- szervezetet a Claims Conferencet is bevonta, amely a Németországból kapott kárpótlási pénzek nemzetközi szétosztásával foglalkozik.

Az utóbbi két évben a Claim Conference és a MAZSÖK között elszámolási viták voltak, amivel a magyar sajtó is némi gyakorisággal foglalkozott. Ez a tárgyalás pontot tehet a viták végére, és rendezheti a kapcsolatot a zsidó közösségek, a kártpótlási szervezetek és a magyar kormány között.