Újabb iskola csatlakozott az EMIH által szervezett Gettó-túra programhoz. A Scheiber Sándor Iskola hatodik osztályos tanulói ismerkedtek a budapesti zsidóság történetével egy interaktív séta keretében.

Tavaly indította útjára a Holokauszt 70. emlékéve keretében az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség a Gettó-túra programot. A program célja, hogy a diákoknak megmutassák a zsidó múlt és jelen, Belső-Erzsébetvárosban fellelhető színtereit, emlékhelyeit, intézményeit és ezen keresztül megismertessék őket a budapesti zsidóság történetével és mindennapjaival. A túra során felkeresik a magyar zsidóság három történelmi irányzatának, az ortodoxiának, a neológiának és a stáus quo ante irányzatnak az intézményeit éppúgy, ahogy a mai budapesti zsidóság központi helyszíneit, így például látogatást tesznek több zsinagógában, a mikvében, a kóser éttermekben is.

Ezúttal a Scheiber Sándor Általános Iskola hatodik osztályos tanulói vettek részt a túrán. A szervezők számára külön érdekesség volt, hogy zsidó oktatási intézményből érkezett diákokat vezethettek végig a túra útvonalán, amely több olyan intézményt is érint, amelyet a diákok ismerhettek.

Újdonság, hogy a program a nemrégiben átadott Gettó-emlékfaltól indul: ez az interaktív emlékhely lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy indulás előtt áttekintsék azokat a helyszíneket, amelyeket a későbbiekben megismernek.

 

Megszakítás