Ahogy arról mi magunk is beszámoltunk, Izraelben élő testvéreinket komoly veszélyben vannak. A terroristák rakétái már Jeruzsálemet is fenyegetik, az izraeliek 40 százaléka, mintegy 4.5 millió ember kényszerül nap nap után az óvóhelyekre.
Miközben a híreket böngésszük és az ismerősök jelentkezését várjuk, ne felejtsük el, hogy mi magunk is tehetünk értük valamit, mi, a szétszórattatásban élők is támogathatjuk a veszélyben lévőket.

Egy micvával, egy jócselekedettel, a szívünk mélyéről jövő imával békét hozhatunk a világba. Micvánk, tűnjön bármilyen csekélységnek, továbbviszi elődeink örökségét és segít abban, hogy testvéreink biztonságban vészeljék át a támadásokat. Csatlakozzon azokhoz, akik önként magukra vállalt micvákkal küzdenek Izrael békéjéért és biztonságáért!
Az évek során a Lubavicsi Rebbe újra meg újra cselekvésre szólította a zsidókat Izrael biztonságának megőrzéséért. Az alábbiakban összegyűjtöttük, Ön hogyan segíthet!

Tóra tanulás – csatlakozzon zsinagógáinkban szervezett napi vagy heti tanulóköreinkhez!
• Ima – mondjon zsoltárokat az Izraeli Hadsereg katonáinak és Izrael lakosainak biztonságáért (vészhelyzet esetére a 20, 22, 69 és 150. zsoltár olvasása ajánlott)!
Eredeti héber szöveg: http://www.chabad.org/library/article_cdo/aid/811752/jewish/Psalms-for-Israel-in-the-Original-Hebrew.htm
Zsoltárok könyve magyarul: http://www.zsido.com/konyvek/10/Zsoltarok_-_Tehilim/
• Adakozzon – tegyen pénzt az adományperselybe, vagy nyújtson segítséget a szükséget szenvedőknek!
• Tfilin – imádkozzon naponta tfilinben, vagy ha már gyakorolja ezt a micvát, segítsen másoknak, hogy felvegyék az imaszíjat!
• Mezuza – ha még nincs mezuza otthonának ajtajain, szerezze be most! Ha van, itt az ideje, hogy ellenőriztesse őket!

 

Megszakítás