Mindent megtettünk, amit kellett: végigszámoltuk az omert, majd a virágdíszbe öltözött zsinagógákban az egész éjszakát a tanulásnak szenteltük, így vártuk a Tóraadást. Az ünnep napján meghallgattuk a Tíz parancsolatot, és tejes finomságokat ettünk, a hagyományokhoz híven. 

Sávuot ünnepén ismét megteltek a zsinagógák. Elõször a tanulási volt a fõszerep: mindkét helyszínen izgalmas, aktuális és sokszor provokatív témákat vitattak meg a résztvevõk. Az ünnep napján gyerekzsivajjal teltek meg zsinagógáink: míg a Vasvári Pál utcában a nyárias meleget kihasználva az udvaron zajlott a gyerekprogram, addig Óbudán az Alef kids helyiségeiben játszottak ünnepi játékokat.
A Tíz parancsolatot kicsik és nagyok közösen hallgatták végig: Óbudán a gyerekek még egy ünnepi dallal is készültek, ami a Tóraadásról szólt. Rendhagyó módon az Alef Kids gyerekprogram az esti ima alatt is folytatódott, amikor a gyerekek vetélkedõkön és tombolán is részt vehettek, az ünnepi vacsorát pedig egy tréfás kis jelenet elõadásával is színesítették szüleik és a közösség örömére, amibõl kiderült, miért a zsidó nép fogadta el Istentõl a Tóra ajándékát.

Megszakítás