A látogatók 93 százaléka jónak vagy kiválónak értékelte az utazást egy felmérés szerint.

Az izraeli turisztikai minisztérium vasárnap tette közzé éves Beáramló Turizmus Felmérését, melyből kiderül, hogy 2018-ban a turisták 93%-a „jóként vagy kiválóként” értékelték látogatásukat. A dokumentumból az is kiderül, hogy a válaszadók 53,2%-ának a látogatás során pozitívan változott az Izraelről alkotott képe, míg 41%-uknak nem változott, és csupán 1,5% állította, hogy romlott a véleménye a zsidó államról utazása után.

„2018 rekord év volt az Izraelbe áramló turizmus szempontjából, több mint négymillió látogatóval. A folyamatosan tapasztalható növekedés a minisztérium új marketingstratégiájának köszönhető. Hasonló trendeket várunk 2019-ben is.”— nyilatkozta az izraeli turisztikai miniszter, Yariv Levin.

Az Izraelbe látogatók leginkább Jeruzsálemet keresik fel (77,5%), a második helyet Tel-Aviv foglalja el (67,4%), ezt követik népszerűségben a Holt-tengeri terület (48%) és a Kinneret tó partján elhelyezkedő Tiberias (36,2%).

Ami a turistalátványosságokat illeti, a Kotel, vagy Siratófal, magasan a leginkább látogatott helyszín (71,6%), a turisták fele a Szent Sír-templomot is felkeresi (52,2%), illetve a Jafót (50,1%) a negyedik legnépszerűbb pedig a Via Dolorosa (47,4%).

Az Izraelbe látogatók 27,5% zsidó, de legalább kétszer ennyi a keresztény turisták aránya (54.9%), kicsit több katolikus, és mint protestáns. A muszlimok csupán 2,4%-át teszik ki az ide látogató turistáknak.

A felmérés során 15000 turistát kérdeztek meg.

Forrás: neokohn.hu 

Megszakítás