A christchurchi mecsetben elkövetett, ötven halálos áldozatot követelő terrortámadás áldozatainak hozzátartozóinál tett látogatást Mendy Goldstein rabbi, a Chábád mozgalom új-zélandi központjának társigazgatója.

A rabbi – nem sokkal a tragikus esemény után – repülőre ült, és a déli szigetre utazott, hogy szolidaritásáról biztosítsa a gyászoló muszlim közösséget, és megpróbáljon vigaszt nyújtani az érintetteknek. A rabbi a közösség gyermekeinek ajándékot is vitt: az Air New Zealand által felajánlott édességeket. A későbbiekben csatlakoztak Goldstein rabbihoz Auckland és Wellington zsidó hitközségének képviselői is.

„Az emberek nagyon örültek, hogy egy rabbi is ellátogatott hozzájuk és nagyra értékelték az új-zélandi és a külföldi zsidó közösségek támogatását is. Ezek azok a pillanatok, amikor felismerjük, hogy valójában összetartozunk. A közöttünk lévő különbözőségek ellenére mindannyian az emberiség nagy családjához tartozunk, és ezt most mindenki érezhette” – mondta Goldstein rabbi.

„A terrorizmus nem ismer határokat. A mi válaszunk nem lehet más, mint a határtalan szeretet és egység. Ha a másik embert fájdalom éri, azt nekünk is éreznünk kell. Nem becsülhetjük alá az ölelések erejét, az egymásnak nyújtott segítség és támogatás fontosságát” – tette hozzá.

A rabbi látogatását üdvözölte Christchurch polgármestere és más tisztségviselők is. „A mecsetben elkövetett terrortámadás megmutatta, hogy a valódi hit átível a különböző vallásos meggyőződéseken” – mondta Duncan Webb parlamenti képviselő.

zsido.com

Forrás: crownheights.info

Ez a cikk azért jelenhetett meg, mert olvasóink egy része tavaly az EMIH-nek ajánlotta fel a személyi jövedelemadója 1 százalékát. Erre a segítségre idén is szükségünk lesz.

zsido.com szerkesztősége azért dolgozik, hogy olvasóink minél érdekesebb és sokszínűbb tájékoztatást kapjanak a zsidóságot érintő hazai és nemzetközi eseményekről, valamint a judaizmussal kapcsolatos kérdésekről.

A munkánkat az 1 százalékos felajánlások teszik lehetővé. Ezért arra kérjük minden kedves olvasónkat, hogy támogassa adója 1 százalékával az EMIH-et, a zsido.com fenntartóját.

Az EMIH technikai száma: 1287