Négy különleges micva kapcsolódik Purim ünnepéhez: az ünnep előestéjén, és napján meg kell hallgatni Eszter könyvének felolvasását, adakozni kell a szegényeknek, ajándékcsomagot kell küldeni legalább két embernek és ünnepi lakomát kell tartani. Azok, akik idén is csatlakoztak a chábád és az EMIH által szervezett programokhoz, egyik micváról sem maradtak le.

Szombat kimenetele után rögtön megkezdődtek a zsinagógákban a megila olvasások, így a Vasvári Pál utcai zsinagóga és az Óbudai zsinagóga közössége egyaránt teljesíthette az ünnep első micváját. A legtöbben ezután a Dohány utcai Metro klub felé vették az irányt, ahol a Magyarországon élő izraeli fiatalokkal együtt vetették bele magukat a hagyományos jelmezes mulatságba.
Az este folyamán óránként olvasták fel a megilát egy külön teremben, míg a tánctéren felállított büféasztaloknál és a bárban a résztvevők lelkesen tettek eleget alkoholfogyasztási és evés-ivási kötelezettségeiknek. A nagy sikert arató izraeli büfét a Yes Veggie kóser vegetariánus étterem biztosította.
A késő éjszakáig tartó buli nem akadályozta meg a közösség tagjait abban, hogy reggel meghallgassák a megila felolvasását és ezzel eleget tegyenek a purimi előírásoknak. Azok, akik nem tudtak időben érkezni, sem maradtak le semmiről, hiszen a Bet Menachem Gyermekoktatási központban még háromszor olvasták fel a gyerekek purimi karneválja alatt Eszter könyvét. Ugyanitt a purimi lakoma micváját is teljesítenie lehetett a program résztvevőinek és szüleiknek.
Természetesen minden helyszínen lehetőség volt az adakozás micváját gyakorolni, amelyet a résztvevők örömmel és bőségesen teljesítettek is. Míg a gyerekek mulattak az Alef Kids által szervezett karneválon, addig sok purimi mi slacmanot, vagy sláchmónesz csomag is gazdát cserélt.

Megszakítás