Csütörtök éjjel körülbelül 150 palesztin felgyújtotta a Sechemben (Nablusz) található emlékhelyet, a Kever Joszefet, melyben Józsefnek, Jákob fiának, az egykori egyiptomi alkirálynak a földi maradványai nyugszanak.

Palesztin hatóságok megkezdték a tűzoltást, ám a kiérkező izraeli katonákat kövekkel és molotov koktélokkal dobálták meg a felbőszült tüntetők. Ennek ellenére sikerült megfékezni a lángokat, amik súlyos károkat okoztak a nők imádkozására kijelöl helyen, ám szerencsére személyi sérülés nem történt.

Nem ez az első eset, hogy a szent helyet támadás éri: 2000 májusában palesztinok felégették és lerombolták a sír fölé emelt épületet, amit felújítása óta újra rendszeresen látogatnak zsidók, hogy ott imádkozzanak. Tavaly a palesztin hatóságok akadályozták meg, hogy a szintén palesztin támadók újra felgyújtsák az épületet- írja az Arutz7.

A Hámász péntekre – ahogy az elmúlt hónapban minden héten – ismét „harag napját” hirdetett, és arra bíztatja a fiatalokat, hogy vonuljanak az utcákra és a gázai határához – olvasható a ynetnews beszámolójában. Feltehetőleg ennek jegyében támadták meg a szent helyet. Kedden egy ugyanilyen „harag napja” terrorhullám során három embert meggyilkoltak, húszat megsebesítettek Izraelben.

Tomb of Joseph Set on Fire in Riots

Uploaded by Israel National News – Arutz Sheva on 2015-10-16.

Megszakítás