Fergeteges gálaműsorral zárult az 5774-es Kinus haSluchim találkozó. Minden évben lubavicsi küldöttek ezrei utaznak New Yorkba, hogy részt vehessenek a sáliáchok találkozóján. Érdekes előadásokon, workshopokon vehetnek részt, ellátogatnak a Rebbe sírjához együtt imádkoznak és ünnepelnek.

Az idei év témája a Rebbe halálának 20. évfordulója volt. Idén lesz két évtizede, hogy elhunyt Menachem Mendel Schneerson rabbi, az utolsó lubavicsi rebbe, aki létrehzota azt a küldöttekből álló hálózatot, amely ma már a világ szinte minden pontján elérhető az ott élő vagy oda utazó zsidók számára.

Az idei év egyik izgalmas újítása volt egy innovatív kezdeményezéseket felkaroló program. A pályázók 10.000 dolláros támogatásért versenyeztek. A győztes terv egy bár micva korúak oktatását segítő program lett, amelyet egy londoni sliách, Dovid Weinbaum állított össze.

Hagyományosan látványos gálaesttel zárul a program, amelyen idén Joseph Lieberman szenátor is részt vett. Beszédében tréfásan elmesélte, hogyan sikerült a világon mindenhol becserkésznie őt a chábád sliáchoknak a szigorú biztonsági őrizet ellenére is.

fotó: Magyarországi küldöttség a záró banketten

Megszakítás