Történelemhamisítás európai pénzből.

A Palesztin Hatóság az Európai Unió támogatásával számtalan helyen igyekszik illegálisan területeket foglalni, majd azokat „ősi arab földként” bemutatni és magának követelni. Eddig elsősorban a félnomád beduin törzseket használták erre a célra, ahogyan arról többször beszámoltunk, most azonban egy új ötlettel álltak elő. A Jeruzsálemtől délre fekvő Gus Ecion területén alapítottak egy „ősi falut”, Neve Dániel zsidó település határában, a stratégiai Jeruzsálem-Hevron főút mentén. A sohasem létezett, „ősi palesztin településnek” a Sushálá nevet adták.

„Az elmúlt két évben a közeli Ál Kháder arab faluból érkező aktivisták – a Palesztin Hatóság és az EU támogatásával és ösztönzésével – elfoglaltak két régi kőkunyhót, melybe pásztorok és földművesek húzódtak be rossz időjárás esetén. Felújították ezeket a kunyhókat, lakássá alakították őket, majd újabb és újabb építményeket húztak fel a közelükben” – mondta Jisáj Hemo, az illegális földfoglalások ellen küzdő Regávim szervezet képviselője.

A felújított épületeken elhelyezték az Európai Unió zászlóját és egy magyarázó feliratot, mely szerint az ősi Sushálá településen járunk, a Betlehemi Kormányzóság területén. A probléma csupán annyit, hogy sem az 1967-ben, sem pedig az 1880-ban készített légifelvételeken nincs nyoma semmilyen emberi településnek ezen a területen. A régi légifelvételek már számtalanszor bizonyították az arabok területi követeléseinek valótlanságát, pedig olykor még „ősi temetőt” is építenek, melyekben természetesen nincsenek sírok, csupán régi dátumozású sírkövek.

Az „ősi falu” mintegy 15 új épületét napenergiával táplált elektromos rendszerre és víztárolókra kötötték rá, melyek költségét az Európai Unió állta.

„Íme, egy újabb példa arra, hogy a Palesztin Hatóság az Európai Unióval karöltve próbálja stratégiai területek felett átvenni az irányítást. Sajnos jól ismerjük ez effajta eljárást: illegális építkezés Máále Ádumim környékén, földlopás és komoly építkezés az hadsereg gyakorlóterein Hevrontól délre és Gus Ecionban, továbbá számtalan állami területet vettek a palesztinok illegálisan művelés alá, hogy azzal formáljanak rá jogot. A Sushálá, az ‘ősi falu’ esete is azt bizonyítja, hogy amíg Izrael Állam nem regisztrálja megfelelően a Júdea és Somron területén lévő földterületeket, addig a Palesztin Hatóság ki fogja használni a lehetőséget, hogy újabb és újabb területeket vonjon a hatásköre alá” – tette hozzá Hemo.

zsido.com

Forrás: Jewishpress

 

Megszakítás