Na, ez új! Csernobilt és a Titanicot még nem hallottuk.

Az orosz REN TV által nemrég lesugárzott dokumentumfilm szerint zsidók álltak a Titanic hajó elsüllyesztése, a csernobili atomkatasztrófa és a 2001. szeptember 11-ei amerikai terrortámadás szörnyűségei mögött – olvasható az Algemeiner honlapján.

A dokumentumfilm korábbi változatát már 2012-ben is levetítették Oroszország területén – melyben azt állították, hogy a Titanicot 1912-ben „300 zsidó, illuminátusok és szabadkőművesek” süllyesztették el annak érdekében, hogy nemzetközi káoszt okozzanak és megszerezhessék a világ fölötti hatalmat.

Az újabb verzióban többek között már az is elhangzott, hogy az „arab terroristákat igazságtalanul vádolták” a Világkereskedelmi Központ és a Pentagon elleni támadások elkövetéséért 2001-ben.

Oroszország oktatásügyi minisztere 2015-ben a „legártalmasabb áltudományos projektnek” nevezte a REN TV dokumentumfilmjeit, továbbá elítélte az összeesküvés elméletek terjesztése és tévinformációk megosztása miatt.

Mindeközben ötszáz rabbi részvételével tartottak konferenciát vasárnap Moszkvában, ahol az európai antiszemitizmus elleni küzdelem céljával gyűltek össze a vallási vezetők mintegy 30 európai országból. Az eseményen Berel Lazar orosz főrabbi azt mondta, az Oroszországban élő zsidók nagyobb biztonságban élhetnek napjainkban, mint az európai közösségek tagjai.

zsido.com

 

Kép forrása: Algemeiner