Egy napra megnyitotta kapuit a szeptemberben induló új zsidó iskola, a Maimonidész Angol-Magyar Kéttannyelvű Zsidó Gimnázium. Az iskola Tímár utcai épületében már zajlanak a felújítási munkák, hogy a 2017-18-as tanévben modern és jól felszerelt környezetben indulhasson meg a tanulás.

A nyílt napra érkező diákokat és szüleiket Szilánk Zsuzsa, a gimnázium operatív igazgatója kalauzolta. A folyosókon kifüggesztett látványtervek mutatták be az óbudai épület leendő külső és belső kialakítását.

A vezetőség bemutatkozása után a résztvevők megismerhették a minisztérium által elfogadott tantervet és megtudhattak minden fontos információt az iskoláról. Ezután négy 20 perces bemutató óra következett, melyen a szülők és a diákok is részt vettek. Az érdeklődők angol-, matematika-, hittan- és magyarórán ismerkedhettek meg a leendő tanárokkal és az iskola nyílt, interaktív oktatási stílusával. Végül egy kvízen mérhették össze a szülők és a gyerekek, hogy ki is figyelt jobban az órákon.

A visszajelzések nagyon pozitívak – tudtuk meg Szilánk Zsuzsától – sok szülő jelzett vissza, hogy maximálisan meggyőzte őket a gimnázium bemutatkozása, volt, aki már másnaptól szeretett volna oda járni. Erre azonban még szeptemberig várnia kell a felvételt nyert diákoknak – ekkor indul a kéttannyelvű iskola első nulladik évfolyama.  

 

Ismerd meg a Maimonidész Gimnáziumot!

A Maimonidész Gimnázium célja, hogy egyesítse az autentikus zsidó értékrendet a nyitottsággal és a dinamikus gondolkodással. Kis létszámú osztályokkal, innovatív pedagógiai módszerekkel kívánjuk megvalósítani a kiemelt személyes törődést és az egyéni tanulási utak megvalósítását a 2017 szeptemberében induló óbudai iskolánkban. Saját kerettantervet dolgoztunk ki, magas szintű angol képzésünk mellett külföldi tanulási programokat és továbbtanulási lehetőséget is biztosítunk diákjaink számára.

 

További információ és jelentkezés: www.zsidogimnazium.hu