A múlt héten az EMIH oktatási intézményeiben is nyílt napot tartottak. A Bét Menáchem Gyermekoktatási Központban február 22-én reggel 9-től az iskolába készülő, 10.30-tól pedig az óvodás és bölcsődés korú gyerekek szülei látogathattak meg különböző foglalkozásokat az intézményben. Fontos, hogy a családok, az érdeklődő szülők és gyerekek személyesen találkozhassanak az oktatókkal, dol­gozókkal, megismerhessék az ok­tatási filozófiát és azt, hogy milyen itt akár diáknak, akár ovisnak lenni. A leendő elsősök és az érdeklődő szülők részt vettek egy-egy órán.

Az óvodáról Nógrádi Sarah és Modesztó Katalin, az iskoláról Farkas Krisztina tartott ismertetőt. Az órák közötti szünetekben beszélgettek az iskola pedagógusaival, tájékoztatás kaptak az itt folyó munkáról. A felvételre való jelentkezés a jelentkezési lap kitöltése és egy előre megbeszélt személyes találkozás után lehetséges. Jelentkezési lapot az iskola@zsido.com e-mail címen igényelhet. Az általános iskola első évfolyamára a beiratkozás határideje április 30.

Az érdeklődőket és a jelentkezőket egyaránt folyamatosan fogadják akár év közben is az intézményben.

Nyílt napot tartott az óbudai Maimonidész Gimnázium is, amelyen a szüleik kíséretében idelátogató leendő tanulók fel­térképezhették az iskolát. A megjelent szülők megtudhatták, miért jó, ha gyermekük ebben az iskolában tanul. A mostani nyílt napon a már idejáró gyerekek meséltek az iskolai életről.

A gyerekeket Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija, Topor Kata, az iskola egyik angoltanára, Majoros Mária, a pedagógiai program vezetője és Szilánk Zsuzsa, a gimnázium operatív igazgatója fogadta. Amíg Köves Slomó a szülők kérdéseire válaszolt, Szilánk Zsuzsa körbevezette az iskolában az érdeklődő fiatalokat. Beszélt arról, hogy miképpen zajlik a felvételi, milyen programokat szerveznek, milyen a közösség, milyen órák vannak, tehát az iskola mindennapjairól: „A Maimonidésznek van egy külön felvételije, amelyen nem feltétlenül az eddig elsajátított tárgyi tudásra vagyunk kíváncsiak, hanem arra, hogy a diák mennyire tudja felvenni az iskola ritmusát. A nulladik évfolyamon a nyelveké a főszerep: heti 16 órában tartanak angolórát, emellett van héber, informatika, judaisztika, zsidó filozófia és az eddig tanult nyolc éves tananyag szinten tartása.”

Ha Ön is kíváncsi, hogyan folyik az oktatás a Mai­mo­ni­dész­ben, látogasson el a követke­ző nyílt napra március 28-án. 

 

Intézményeinkről további információ:

Bét Menáchem: 061 781 4760, iskola@zsido.com, ovoda@zsido.com;

Maimonidész Gimnázium: Szilánk Zsuzsa 06-30 990-3694