Július első napján megkezdődött a Dohány utcai Bét Menachem Héber-Magyar Kéttannyelvű Iskola felújítása, ezzel egy időben a gyerekek számára napközis tábort indítottak az Óbudai zsinagógában. Köszönet illeti Nógrádi Sárát a tábor szervezéséért, és Glitzenstein Shmuel rabbit a költözés lebonyolításáért.

A felújítási munkálatok leginkább a földszintet érintik – mondja Oberlander Batshewa az intézmény igazgatója – itt találhatók a bölcsődék és a tornaterem. A bölcsődei szobákat széppé és modernné alakítják, új burkolatot kap a tornaterem, renoválják a lépcsőházat, és egy lift is kerül az épületbe. Szeptembertől a gyerekek már megszépült, kényelmes környezetben kezdhetik az új tanévet.

A napközis táborra is ezzel összefüggésben volt szükség, a jogszabályok szerint ugyanis az óvodát csak egy hónapra zárhatnák be, ám a renoválás ennél jóval több időt vesz majd igénybe. A tábor tehát egyrészt nyári felügyelet, amivel három hétre megkönnyítik a szülők életét.  Ugyanakkor rengeteg programot isa kicsiknek, kézimunka, játékok és más érdekes időtöltések várják a gyerekeket, mindemellett az étkezést és az imákat is biztosítják számukra. A környezet ismerős, mert a kicsinyek játékait, szőnyegeit, bútorait is áthozták. Mivel sok óvodás a testvérével vesz részt a táborozásban, a zsinagóga három szintjét felosztották a három korosztály, a bölcsődések, az óvodások és a kisiskolások között.

Megszakítás