A palesztinok tudták, hogy építkezni fogunk a tárgyalási folyamat közben – mondta az izraeli miniszterelnök. Benjamin Netanjahu 1500 új telepeslakás építését jelentette be a múlt héten. A Palesztin Hatóság elítélte és pusztító döntésnek nevezte a telepbővítést.

Az izraeli miniszterelnök szerint a palesztinok csupán műválságot akarnak előidézni az izraeli telepbővítések elleni tiltakozásukkal.

"A palesztinok tudták, hogy építkezni fogunk a tárgyalási folyamat közben" – mondta Benjámin Netanjahu vasárnap pártjának egy értekezletén. Mindezt hétfőn fedte fel egy névtelenségbe burkolódzó, az értekezleten jelen volt izraeli tisztségviselő.

Netanjahu 1500 új telepeslakás építését jelentette be a múlt héten. A Palesztin Hatóság elítélte és "pusztító döntésnek" nevezte a telepbővítést, mivel olyan területeken történik, amelyeket a palesztinok maguknak követelnek jövőbeli államuk részeként. A Palesztin Hatóság szerdai közleménye szerint Izrael telepbővítés-politikája lerombolja a békefolyamatot.

E hét második felében Izraelbe várják John Kerryt, az Egyesült Államok külügyminiszterét, aki közvetít az izraeli-palesztin tárgyalásokon.

MTI

Megszakítás