Mit jelent egy vallásos zsidónak a szex? Melyek a legnagyobb tévhitek a szexualitás és a hívő zsidóság kapcsán? Tették fel a kérdéseket Köves Slomónak, az EMIH Magyar Zsidó Szövetség vezető rabbijának az Axióma munkatársai. A beszélgetés a most indult ‘Szex és vallás’ sorozat része.  

Axióma csapata: olyan magyar fiatalok, akik hisznek abban, hogy vannak a világban eredetüknél fogva jó, igaz és szép dolgok, amelyekért érdemes küzdeni. Kutatnak és oktatnak. Minőségi audiovizuális tartalmat készítenek és népszerűsítenek. Fórumot biztosítanak a közügyekről történő vitáknak és közös gondolkozásnak. Forrás: axioma.hu

Vajon miért tabutéma a szexualitás?

Megengedett egy hithű zsidónak az orális szex, vagy az önkielégítés? Melyek a szexualitással kapcsolatos legnagyobb tévhitek? A kisfilmekből többek között ilyen kérdésekre is választ kaphat gyakorló hívőktől, vallási vezetőktől. 

„A Talmud azt mondja, hogy házasságon belül tulajdonképpen a szexualitásnak minden formája megengedett akkor, ha ez nem jár magvesztéssel. Ugyanakkor a talmudi bölcsek adnak bizonyos ajánlásokat arra, hogy mi az, ami mégsem kifejezetten ajánlott.”

hallható Köves rabbi egyik válasza. „Az önkielégítést a zsidó vallás tiltja, a Biblia is beszél az önkielégítésről, sőt, már maga a kifejezés amit az önkielégítésre a magyar nyelv is használ az onanizálás bibliai eredetű, hiszen Onan az egyik olyan szereplője, Tamar és Júda történetének, aki együtt van ugyan feleségével Támárral, de a magját elveszejti azért, hogy Támár ne essen teherbe” – teszi hozzá.

A beszélgetésben szó esik még arról is, hogy miért nincs cölibátus a zsidóságban, de a pornográfia és homoszexualitás is górcső alá kerül, továbbá még egy érdekes témát feszegetnek: reformra szorulnak-e a vallások? 

Ha érdekli a beszélgetés, nézze meg YouTube-on!

 

https://www.youtube.com/watch?v=Bqtzt_EtUEc&t=433s

 

 

 

Megszakítás