A Paramountnál készül Darren Aronofsky új filmje, a Noé bárkája. A Fekete hattyú rendezője a klasszikus bibliai történetet meséli el újra. A forgatás tavaly nyáron volt, Noét Russell Crowe alakítja. (Aronofsky először Christian Bale-t szerette volna a szerepre, de Bale nem vállalta a feladatot.)

A tesztvetítések után kétségessé vált, hogy Aronofskynál maradhat-e a végső vágás joga. A filmet ugyanis többféle közönségnek, több különböző államban (New York, Arizona, Kalifornia) is levetítették, de sem a keresztény, sem a zsidó, sem az úgynevezett átlagos, vegyes közönségnek nem jött be igazán. Egyes források szerint a nézők felemásan, mások szerint aggodalmat keltően reagáltak a filmre.

Hogy pontosan mi a baj a filmmel, az nem derült ki, de a slashfilm.com cikke szerint Darren Aronofskyt sosem érdekelte, hogy szóról szóra megfilmesítse az eredeti, bibliai történetet. A rendező korábbi nyilatkozata szerint a Noé bárkája inkább egyfajta környezetvédelmi apokalipszisről szól, Noé volt ugyanis szerinte az első környezetvédő.

Darren Aronofsky egyelőre nem mondott semmit a tesztvetítésekről, de a Paramount alelnöke, Rob Moore nyilatkozott. Szerinte a Noé bárkája a más filmeknél is szokásos előkészítő szakaszban van, és az a verzió kerül majd a mozikba, amelyen a rendező dolgozik.

A Noé bárkájának amerikai premierje 2014. március 28-ra van kitűzve.

cinematrix

Megszakítás