Mark Zuckerberg brutális méreteket öltő cége több tízmilliárd forintnak megfelelő dollárért kebelezett be egy izraeli vállalatot.

Az amerikai Facebook megvásárolta az izraeli Onavo nevű start up vállalkozást, és segítségükkel megalakítják a Facebook első izraeli leányvállalatát – közölte a Háárec című izraeli lap kedden.

A Facebook, a világ legnagyobb közösségi hálózatát működtető vállalat 150-200 millió dollárt (33 milliárd-48 milliárd forintot) adott az izraeli Onavo nevű cégért, amely áttörést ért el adattömörítésben és a mobiltelefonok adatainak elemzésében.

Az üzleti megállapodás értelmében az Onavo átadja fejlesztéseit a Facebooknak, megtartja mintegy harminc alkalmazottal működő izraeli irodáját és ezentúl az amerikai vállalat részeként készíti termékeit. A 2010-ben alapított Onavo két területen volt eddig sikeres.

Egyrészt létrehoztak egy okostelefon alkalmazást, amely optimalizálta a készülék teljesítményét és fogyasztását, másrészt mobilkészülékekre programokat tervezők számára elemezték termékük teljesítését és összehasonlították azt riválisaikéval.

MTI