Különleges ünnepségre került sor a Vasvári Pál utcai zsinagógában a szombati imán: bár micvót ünnepeltek a közösség tagjai. Az ünnepség különlegessége maga a bár micvó fiú volt: a Tórához életében először felhívott Slomó ben Wolf ugyanis nem 13 éves, hanem 67 éves volt.

Slomó fia évekkel ezelőtt, felnőttként végeztette el a körülmetélését. Felesége és lánya a Vasvári Pál utcai zsinagógában kaptak zsidó nevet pár éve. Mindkét gyermeke zsidó esküvőt tartott, amikor eljött számukra a házasodás ideje. Ő volt az egyetlen a családban, aki nem járulhatott a Tórához, hiszen nem volt körülmetélve. Ez és elhunyt szülei egykori megpróbáltatásainak emléke indította el, hogy végül körülmetéltesse magát. „Szüleim zsidók voltak, de kényszerű kitérésük rányomta a bélyegét a neveltetésemre. A szüleimnek a gondolatait ezzel egy kicsit helyre tettem, hogy bármilyen későn is, de 67 éves korban alávetettem magam ezeknek a szertartásoknak.  Ők már nem élnek, és ez egy olyan érzés volt, ami bennem élt, hogy ezt meg kell csinálni.”

Oberlander Báruch rabbi kísérte végig Slomót a bár micvóig vezető úton. Ám ez nem a végállomás, Oberlander rabbi arra bíztatja, hamarosan kövesse ezt a következő lépés: a zsidó esküvő is. Gratulálunk Slomó ben Wolfnak, és kívánjuk, hogy az Örökkévaló segítségével mielőbb megtörténhessen a chüpe alatti házasságkötés is!