A nyolcéves Hannah a hazájában dúló polgárháború miatt csak különleges engedéllyel repülhetett a zsidó államba, derül ki a Jerusalem Post cikkéből. A lány ritka, életet veszélyeztető szívfejlődési rendellenességgel született. A műtétet a „Mentsd meg egy gyermek szívét” (Save a Child’s Heart – SACH) elnevezésű, Izraelben működő szervezet finanszírozta.

 

35 gyerek esett át életmentő beavatkozáson Izraelben

A gyerekek olyan helyekről származnak, ahol anyagilag nem engedhetik meg maguknak az életmentő kezelést.

 

Hannah már három évvel ezelőtt is járt Izraelben, akkor a Wolfson Egészségügyi Központban végeztek el rajta egy műtétet, és

Hannah

ennek folytatásaként került sor a mostani beavatkozásra. Ez utóbbit a mianmari polgárháború igencsak hátráltatta. Az izraeli szervezet azonban nem ismert lehetetlent, és a légiközlekedés teljes leállásával is dacolva Izraelbe juttatta a lányt.

„Egyedül a diplomaták és a legkülönlegesebb esetek kaphatnak kiutazási engedélyt” – magyarázta Szárá Nevo, a szervezet egyik képviselője, majd folytatta:

„A mianmari izraeli nagykövetséghez fordultunk segítségért, rajtuk keresztül kaptunk egy különleges engedélyt, amelynek segítségével Dubaiba tudtuk utaztatni Hannah-t és az édesapját repülőn. Onnan folytatják az útjukat Izraelbe.”

A szervezőknek egyéb nehézségeket is le kellett küzdeniük, ugyanis az utazás előtti estén kiderült, hogy Dubaiba csakis egy bizonyos COVID-19 biztosítással lehet belépni, amivel a lány édesapja nem rendelkezett.

„Az éjszaka közepén sikerült megoldást találnunk a problémára és mindketten felszálltak a repülőre, hogy végül Izraelbe érkezhessenek”

– idézte fel az asszony.

A repülőtérről rögtön a kórházba szállították őket, ahol dr. Lior Szászon és dr. Chágáj Dekel várt rájuk. Az operáció sikeres volt, a kislány az izraeli Holonban található rehabilitációs központban lábadozik.

Izraelben hajtanak végre életmentő műtétet egy iraki szívbeteg kisfiún

Ahlam vízumáról az izraeli belügyminisztere intézkedett. Súlyos szívbetegséggel született kisfiú számára tettek lehetővé életmentő beavatkozást Izraelben –derül ki a The Times of Israel írásából. A speciális kezelés megkezdéséhez a zsidó állam belügyminiszterének beleegyezésére volt szükség, aki a szukottal járó munkaszünet ellenére személyesen intézkedett az ügyben és azonnal jóváhagyta a vízum kiadását. Az artériák átültetésére váró … Olvass tovább

 

„Most operáltuk Hannah-t másodszor, de az utolsó pillanatig nem voltunk biztosak abban, hogy időben ide tudnak érkezni” – mondta dr. Szászon és hozzátette:

„Nagy izgalommal és örömmel láttuk őt viszont, ahogy boldog mosollyal az arcán megjelent. Még soha egyetlen gyermeket sem láttam, aki ilyen örömmel érkezett volna egy műtétre. Ezeknek a gyerekeknek kontinenseken kell keresztülutaznia ahhoz, hogy életmentő egészségügyi kezelésben részesüljenek.”

A repülőút és a beavatkozás költségeit Morris Kahn állta, aki a kezdetektől fogva oroszlánrészt vállal a szervezet tevékenységének finanszírozásából. „Hannah története igazán megérintett. Miután néhány évvel ezelőtt már kezelték Izraelben, még egy beavatkozásra volt szüksége, és mi azonnal elfogadtuk a kihívást. Izraelbe hoztuk és elláttuk őt.” – mondta Kahn büszkén.

„Hannah öröme, amit az operáció után láttunk rajta, magáért beszélt. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy részt vehetek ebben az akcióban és tudhatom, hogy egészségesen tér vissza hazájába.”

– jelentette ki.

A dél-afrikai születésű Morris Kahn által 26 éve alapított szervezet nagyjából hatezer gyermek életét mentette már meg. A szakértő izraeli orvosok nyitott szívműtéteket, életmentő szívkatéterezést és más, óriási szakértelmet igénylő beavatkozásokat végeznek el önkéntesen, a világ több mint hatvan országából érkezett gyermekeken.

 

Címlapkép: saveachildsheart

 

Tíznapos szíriai csecsemőn végeztek életmentő szívműtétet Izraelben

A babát Cipruson keresztül, légi úton szállították a Rámát Gán-i Sebá Egészségügyi Központba. A tíznapos újszülöttet azonnal megműtötték a fogadására felkészült kórházban, majd az intenzív osztályra került, ahol egyelőre géppel lélegeztetik. A világ egyik legjobbjának tartott, a Tel-Avivval egybeépült Rámát Gánban működő intézménybe sokszor érkezik külföldi páciens, ám a koronajárvány kirobbanása óta ez volt az … Olvass tovább

Megszakítás