A latin-amerikai ország vezetése ígéretet tett arra, hogy a jövőben nem támogatják a zsidó állam elleni döntéseket a nemzetközi fórumokon.

Twitter bejegyzésében mondott köszönetet Benjamin Netanjahu, miután Mexikó kormánya bejelentette, hogy a jövőben nem hajlandó támogatni Izrael-ellenes ügyeket a nemzetközi szervezetekben, így az ENSZ-ben sem.

„Köszönöm Mexikó elnökének, @EPN-nek [Enrique Pena Neito] és Videgaray külügyminiszter úrnak, amiért az egyoldalú Izrael-ellenes ENSZ-határozatokkal szembefordultak. Nagyra becsülöm a barátságukat” – írta Netanjahu bejegyzésében, amit egy izraeli és egy mexikói zászlóval egészített ki.

A The Times of Israel értesülései szerint Mexikó külügyminisztere Izrael nagykövetével, Yoni Peladdal közölte elsőként országa döntését arról, hogy a dél-amerikai ország vezetése az izraeli-palesztin konfliktust érintő ügyekben is kész Izraelt támogatni.

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, Benjamin Netanjahu és Enrique Pena Nieto mexikói elnök szeptemberben találkozott személyesen, amikor az izraeli vezető első hivatalos dél-amerikai útján vett részt. A baráti hangulatban telt találkozót követően Netanjahu azonnal izraeli mentőcsapatok kilüldését rendelte el, miután nagy erejű földrengés rázta meg Mexikó középső részét szeptember végén.

zsido.com

Kép forrása: The Times of Israel