Pénteken egy férfi tüzet nyitott a járókelőkre Brüsszel belvárosában, a zsidómúzeum előtt, hárman azonnal meghaltak, egy ember pedig súlyosan megsebesült. Másnap a negyedik áldozat is életét vesztette

Délután négy óra előtt pár perccel egy Audi állt meg a zsidó múzeum bejáratának közelében, a parkoló autók mellett, majd az utas és a vezető is kiszállt. A vezető két táskát tett a földre, majd tüzelni kezdett a járókelőkre. Ezután visszaült az autóba és elhajtott.

Teljesen véletlenül a közelben tartózkodott Didier Reynders belga külügyminiszter is, aki a beszámoló szerint maga is szemtanúja volt a merényletnek, melynek során a földre vetette magát, ahol több test is hevert. A politikus, később a Twitteren azt írta: megrázták a zsidó múzeumnál történt gyilkosságok, gondol az áldozatokra, akiket a saját szemével látott a helyszínen, és együtt érez családtagjaikkal.

Szintén a közelben tartózkodott a belügyminiszter, Joelle Milquet is, aki pár perccel Reynders után ért a támadás helyszínére, és úgy nyilatkozott: minden arra utal, hogy antiszemita támadás történt. Elio Di Rupo belga miniszterelnök ugyancsak a Twitteren keresztül tudatta: mélyen megrázták a történtek, és részvétét fejezi ki az áldozatok hozzátartozóinak.

Bár egy szemtanú feljegyezte annak az autónak a rendszámát, amivel a támadó érkezett, majd elmenekült, mindeddig nem derült ki, hogy a támadót sikerült-e elfogni.

 

Megszakítás