Csak boldog születésnapot akart kívánni az unokaöccsének az amerikai színésznő, de az izraeli egyenruha komoly indulatokat váltott ki.

Sarah Silverman a népszerű amerikai humorista, író, színésznő az Instagramon posztolt egy képpárt, amin az Izraelben élő unokaöccse van. A 19 éves fiúnak születésnapja volt, ezzel köszöntötte őt a sztár. Adar Abramowitz jelenleg az izraeli hadseregben szolgál, Sarah Silverman egy kisgyerekkori képét tette az egyenruhás mellé, azzal a szöveggel, hogy „ez a baba most már egy 19 éves katona” – olvasható a haaretz.com cikkében.

Adar Abramowitz Sarah testvérének Susan Silvermannak a fia, apja Yosef Abramowitz egy energetikai cég vezetője, mindanyian Izraelben élnek.

A születésnapi üzenet, hamar gyűlölethullámot váltott ki. A 19 éves fiút nevezték „izraeli terroristának”, „az apartheid végrehajtó tisztjének”. Valaki kifejtette, hogy palesztinként megszakad a szíve, amikor látja ezt a kölyköt katonaként, aki az elnyomást szolgálja, stb.

Voltak a fiút védelmükbe vevő kommentek is, akik szerint Adar Abramowitz a hazáját szolgálja és a családját védelmezi. Sokan kértek rá áldást és büszkék rá, a posztott pedig csaknem 22 ezren kedvelték.

zsido.com

Kép: haaretz.com, forward.com