A szervezők megoldják, hogy a szombat szabályainak megsértése nélkül zenélhessenek.

Korábban beszámoltunk arról, hogy az Eurovíziós Dalfesztiválon nagy esélyesnek tartott Shalva Band visszavonta jelentkezését a neves zenei eseményről, mivel a küzdelem utolsó fordulóján való részvétel szombatszegéssel járt volna a számukra. A döntően sérült fiatal énekesekből és zenészekből álló csapat a legesélyesebb versenyzők között volt. Az izraeli KAN nyilvános műsorszóró hálózat közbenjárására azonban a csapatot meghívták, hogy a fesztiválon vendégszereplőként, a fellépések között adjanak elő a május 16-i második elődöntőn, így a zenekar mégis a színpadra léphet.

Ugyan történtek lépések abban az irányban, hogy az Európai Műsorszórók Egyesületét meggyőzzék a szabályaitól való eltérésre, egyelőre úgy tűnik, hogy erre nem kerül majd sor, és a Shalva Band hivatalosan is kilép a versenyből. „Az Eurovízió szlogenje: Merj Álmodni. És a Shalva mert álmodni, az Izraeli Műsorszórók Egyesülete pedig örül, hogy segítségükre lehet álmuk megvalósításában.”

Az Eurovíziós Dalfesztiválon minden évben szerepelnek nyitó- és köztes számok mind a két elődöntőben, mind pedig a döntőben. A KAN ugyan még nem közölte a vendégfellépők teljes listáját, de úgy tűnik, hogy a Shalva Band mellett színpadra áll az 1998-as izraeli győztes, Dana International, a tavalyi elsöprő győzelmet megszerző Neta Bárziláj, és a hírek arról szólnak, hogy Madonnával is folynak a tárgyalások a fellépésről. Omer Adam izraeli énekes szintén a szombattal való ütközés miatt utasította el a felkérést.

zsido.com

Forrás: JPress