Több vallásos zsidó portálon is hirdetik a Genazym aukciós oldalt, ahol most több olyan tárgy is megvásárolható, mely az ortodox világ nagyjaitól származik. Különféle dolgokra lehet licitálni, közülük az egyik legérdekesebb a Ribnicer rebbe, Chájim Zanvil Abramowitz (1902–1995) egyik gártlija, vagyis a ruhát a derék tájékában kívülről átkötő imaöve.

Az árverésre bocsátott gárlit a Ribnicer rebbe a Tikun Hácot idején, vagyis az éjfél után, a lerombolt Szentélyekért elmondott gyászima alkalmával hordta, melynek bizonyosságát a rebbe gábéja, vagyis hűséges segítője is megerősített írásban. Ismeretes, hogy a Ribnici szent a Tikun Hácot alkalmával – a régi gyászszokások szerint – zsákruhába burkolózva, porban ülve akár 6–7 órán keresztül is imádkozott.

Az imaöv licitje 8000 amerikai dollárról indult, s a szakértők 10–20 ezer dollár közé becsülik értékét. A cikk megjelenésekor a legmagasabb licit 16 ezer dolláron, azaz valamivel több mint 6 millió 200 ezer forinton állt.

Chájim Zanvil Abramowitz rabbi a 20. század vallásos zsidóságának egyik kiemelkedő alakja volt. Ribnicában (Rîbnița, Moldova) született, ahol egészen 1970-ig élt. Mohelként és sakterként is működött, a vallás megtartásáért a saját életét kockáztatta a kommunizmus legbrutálisabb óráiban. A Szovjetunióból először Jeruzsálembe költözött, majd az Egyesült Államokba helyezte át székhelyét, ahol végülis a New York-i Monsey-ban telepedett le, ahol otthona valóságos zarándokhely lett. A viznici temetőben pihen, ahol sírját jorcájtja – tisri 24-én – alkalmával tízezrek látogatják meg.