Aki tárgyalni akar az izraeliekkel, az nem palesztin – mondta annak a hatóságnak az embere, akit az egész nyugati világ Izrael tárgyalópartnerének tekint.

A Palesztin Hatóság egyik magas rangú tisztviselője az izraeliek elleni késes támadásokat dicsőítette Rámállában, egy ENSZ által fenntartott iskola záróünnepségén. Az ünnepségnek a Palesztin Vöröskereszt központi épülete adott otthont.

A tanácsadó beszédében elismerően szólt a késsel és kövekkel támadó terroristákról, akik “zárlat alá helyezték egész Izraelt”.

“Elszántság, akaraterő, és állhatatosság jellemzi a palesztin fiatalokat, akik meghalni is készek egy méltóságteljes élet érdekében. Kést ragadtak, amikor eltűnt az arab világ vezetősége, beleértve a palesztin vezetőséget is. Csodát tettek, amikor késekkel és kövekkel otthonaikba szorították az izraelieket” – mondta.

Szavait viharos taps követte. Ábbász Záki ezután méltatta a Palesztin Hatóság egyoldalú diplomáciai lépéseit Izraellel szemben és kijelentette, hogy véget ért a Hatóság és az izraeli biztonsági szolgálatok közötti együttműködés. Ez utóbbi állításnak ellentmond, hogy Izrael továbbra is támogatja a PFSZ (Palesztin Felszabadítási Szervezet – Fatah) harcát a különböző iszlamista szervezetekkel szemben.

“Bárki, aki Izrael és a Palesztin Hatóság közötti tárgyalások felújítását szeretné, az nem palesztin, és nem lehet tagja a PFSZ-nek” – zárta beszédét Záki.

Az Egyesült Államok és az Európai Unió a Palesztin Hatóságot irányító PFSZ mozgalmat tartja Izrael békepartnerének.

Forrás: Arutz7