2015ben Magyarország lehet az IHRA (International Holocaust Rememberance Allience – Nemzetközi Holokauszt Megemlékezési Szövetség) soros elnöke. A szövetség képviseletében Magyarországra látogatott Sir Andrew Burns, brit Holokauszt utáni emlékezetbiztos. 

Az egykori diplomata látogatása során egyeztetett a zsidó vallási és érdekképviseleti szervezetekkel, így az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség, a Tett és Védelem Alapítvány valamint a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének képviselőivel. Tájékozódott a magyar Holokausztkutatásról, annak társadalmi megítéléséről és a megemlékezés valamint az oktatás lehetőségeiről is.

Az IHRA egy kormányok közti szervezet, amelynek célja politikai támogatást szerezni a Holokauszt megemlékezésnek, kutatásnak és oktatásnak. A szövetséget 1998ban hívta életre Göran Persson, korábbi svéd miniszterelnök a nemzetközi Holokausztkutatás támogatására. A kezdeményezéshez elsőként Bill Clinton, amerikai elnök és Tony Blair, brit miniszterelnök csatlakozott. A szövetség munkájának alapjául a Stockholmi nyilatkozat szolgál, amelyet a 2000ben írt alá 46 kormány képviselője.
 

Megszakítás