Aharon Karov hadnagyot öt évvel ezelőtt halottnak hitte egy mentőszolgálatos, miután Gázában, egy lépcsőházban felrobbant mellette egy pokolgép. A most 27 éves férfi hosszú rehabilitációs kezelés után lefutotta a New York maratont.

A Times of Israel tudósítása szerint 2008-ban Karov súlyos sérüléseket szenvedett a fején: leszakadt az orra, kiesett a bal szeme és az egész bal oldala összezúzódott. 18 órás műtét után kómába zuhant, amiből tíz nap múlva tért magához. Ekkor vette kezdetét az öt éves küzdelem a felépülésért. Újra kellett tanulnia beszélni és mozogni. A maratont megelőzően Karov azt mondta: „Nem tudtam beszélni, nem tudtam mozgatni a kezemet, de muszáj volt továbblépnem” Egész Izraelből, Amerikából és Franciaországból is érkeztek hozzá támogató levelek, ultra-ortodoxoktól, vallásos emberektől és nem vallásosoktól egyaránt. „Mindenki azt írta nekem, hogy imádkoznak értem, és közösen erőt adtak nekem, hogy azt mondjam, igen, leküzdöm ezt”

A vasárnapi versenyen elért 4 óra 13 perces eredményével 40 ezer dollárt gyűjtött össze a terrorizmus áldozatait támogató OneFamily alapítványnak.

vosizneias.com

Megszakítás