Az ómerszámlálás 33. napján, a Peszách és Sávuot közötti gyász megszakításának örömén, a felebaráti szeretet ünnepén tarts velünk különleges közösségi programjainkon:
 

2013. április 27. szombat este 21.30
Lágbáomeri tábortűz, piknik, tűzön sütés, ének és tánc Rabbi Simon bár Jocháj, a Zohár szerzőjének tiszteletére.
Helyszín: A Rozmaring étterem melletti szabad terület, UTE kajak telep (Óbuda, Árpád fejedelem u. 71)
Belépő: 1000Ft/fő

2013. április 28. vasárnap délután 12-16 óráig
Lágbáomeri karnevál és tábortűz – családi, gyerekprogram az Alefkids szervezésében
Játékok; Kézműves foglalkozások; Lézerharc; Ugróvár; Tombola
Helyszín: A Rozmaring étterem melletti szabad terület, UTE kajak telep (Óbuda, Árpád fejedelem u. 71)
Belépő: 1000Ft/fő

Lág báomer:

Peszach, az egyiptomi szabadulás és Sávuot, a Tóra-adás és kinyilatkoztatás ünnepe közötti hét hétben számoljuk a napokat. Ezt az időszakot nevezzük az Ómerszámlálás idejének. A napok számlálása egyszerre jelképezi a kinyilatkoztatás ünnepe iránti várakozásunkat és a lelki felkészülést az ünnepre. Ez az időszak azonban egyszerre a gyászé is. A hagyomány szerint ugyanis ezekben a hetekben pusztította el közel kétezer éve az egyik legnagyobb talmudi bölcs rabbi Akiva több ezer tanítványát egy szörnyű járvány. A Talmud tanulsága szerint, ők azért részesültek ilyen súlyos büntetésben, mert „nem adták meg a kellő tiszteletet egymásnak”. A tanítványok között pusztító halálos járvány a számlálás 33. napján szakadt meg, így ezen a napon a gyász időszak is szünetel.

Érdekes módon a 33. nap más miatt is fontos. Ugyanis Ákiva rabbi életben maradt tanítványai közül a leghíresebb, Simon bár Joháj, később pont ezen a napon hunyt el. Simon rabbi, aki a kabbala legfontosabb alapkönyvének, a Zóhárnak a szerzője, azt kérte, hogy halála napján mindig nagy ünnepséget rendezzenek. Ezen a napon sok tízezer ember zarándokol és ünnepel sírjánál, a galileai Meronban.

Megszakítás