Egy kóserságot igazoló amerikai szervezet beperelte a JetBlue Airways-t, azzal vádolva a légitársaságot, hogy átverik az utasokat. Szerintük valódi tanúsítvány nélkül szolgálták fel egyik ételüket kóser jelzéssel – írja az israelnationalnews.com.

A főként az Egyesült Államokban belföldön közlekedő fapados légitársaságot New Jerseyben perelték be, mert engedély nélkül használta a Kof-K védjegyeit. A Kof-K kóser minősítés több ezer élelmiszeren látható szerte a világon. A szervezet a perben a JetBlue-t a védjegyük megsértésével, hamis eredetmegjelöléssel és megtévesztő kereskedelmi gyakorlatokkal vádolta.

Nem szolgálak fel kóser ételt – kártérítést fizet a Lufthansa

1400 dolláros összeget fizet a Lufthansa annak a zsidó férfinak, aki 14 órán keresztül volt kénytelen evés nélkül utazni, noha a jegyvásárlással kifizette a szolgáltatást. „Erkölcsi kár” okozása miatt kötelezték kárpótlás kifizetésére a német Lufthansa légitársaságot hétfőn, amiért egy utas étel nélkül maradt a Sao Paolo és Zürich között közlekedő járatukon 2012-ben – írta a … Olvass tovább

A per azután indult, hogy egy csomag articsóka, amelyet a JetBlue a mediterrán snack boxba tett, kóser termékként volt feltüntetve. A Kof-K panasza nem arra vonatkozott, hogy a szóban forgó termék valóban kóser-e, hanem arra, hogy ezt nem igazolták, és ezért a logójuk használata nem megengedett.

Fotó: JetBlue Facebook

Megszakítás