"Kaphatóak termékeink a Károly körúti Sparban, az Eurocenterben az Intersparban és a Nyugati téren a Kaiser’s-ben! Keressétek a rugelachot, csokis csavartkalácsot és az édes és sót barheszeket!” – adta hírül a Semes kóser pékség Facebook oldala. 

A szûkszavú bejelentés mögött hosszú hetek-hónapok munkája és tervezése áll, aminek eredményeként újabb helyszíneken vásárolhatóak meg kóser pékáruk. A cég tulajdonosa, Gyõrfi László, Köves Slomó rabbival közösen dolgozott azért, hogy a kóser üzletek és intézmények után a Spar polcain is megjelenhessenek a zsidó vallás elõírásainak megfelelõen készült élelmiszerek.
„Szeretnénk, ha azok számára is elérhetõek lennének a termékeink, akik nem járnak nap, mint nap a zsidónegyedben” – mondja Preiszler Dániel, a cég terjesztésért felelõs munkatársa. – „Olyan könnyen elérhetõ csomópontokat kerestünk, ahol termékeinket azok is megvásárolhatják, akik amúgy nem mennének el a kóser pékáruért.”
Elsõként hagyományos zsidó pékárukat: barcheszt – édes és sós fonott kalácsot, csokis csavart kalácsot és rugelachot vásárolhatunk a három nagy élelmiszerboltban. Ezek a termékek szigorú kósersági felügyelet alatt készülnek és megfelelnek a legmagasabb vallási igényeknek is.