Csak játék?

A napokban a Haifai kikötő vámosai felfigyeltek egy gyanús konténerre. A csatolt iratok szerint a küldeményben ruhaneműk, szőnyegek, és mindenféle műanyagtárgyak voltak. Tüzetesebb vizsgálat után azonban a vámőrök néhány olyan dobozt is találtak melyek nem szerepeltek a listán.

Miután felnyitották mintegy négyezer játékbabát találtak bennük, melyek az Egyesült Arab Emirá tusból érkeztek és valószínűleg a palesztin gyerekek számára készültek. A kis baba feje a palesztin zászló szineivel díszített arab kendővel van betakarva, melyen át csak a szeme látszik. A kendőn látható a Templomhegyen álló Sziklamecset is néhány arab nyelvű jelszó társaságában: „Jeruzsálem a miénk” illetve „Jeruzsálem, jövünk!” A figura bal kezét ökölbe szorítja, míg felemelt jobb kezében egy követ tart.

A vámőrség elkobozta a küldeményt, mint gyűlöletre uszító tárgyakat. Egyébként nem ez a első ilyes eset. A Második Öbölháború idején Szaddam Husszeint ábrázoló babákat találtak, míg a 2001. szeptember 11-i terrortámadás után a kezében kést lengető Bin-Laden babákat.

Dan Diamant

Kép és forrás: ynet.co.il

Megszakítás