„A szégyenlős nem tud tanulni” – hívják fel a kérdezés jelentőségére a figyelmet talmudi bölcseink. Kérdezni kell, és a kérdésekre lehetőséget és választ kell adni. Még szerencse, hogy a Sziget Fesztivál látogatói kellően feloldottak ahhoz, hogy a kérdéseiket feltegyék.

Tizenötödik alkalommal nyitotta meg ponyváit a Sziget Fesztivál Zsidó Sátra a Chabad Lubavics és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség szervezésében. A népszerű Rabbi tanácsa 10 forintért ezúttal is hosszú sorban-állásokat generált a Civil Sziget északi bejáratánál. Sokan szóvá tették, hogy a rabbinak nem lehet a Szigeten kizárólagos fizető eszközként használt  metapay-jel fizetni, de azért a Zsidó Sátor aktivistái és rabbijai így is lelkesen osztják a tanácsot, adnak eligazítást a zsidóság iránt érdeklődők körében, tekernek tfilint olyan zsidókra, akik ezt aznap (vagy egyáltalán) még nem tették meg és kvízek kitöltésében segédkeznek.
Idén már a facebookon keresztül is be lehetett csatlakozni a Rabbi tanács folyamba, sőt minden nap a Rabbi tesz fel találós kérdést a Sziget valós és virtuális látogatóinak. „Hány zsidó él a földön?” „Mitől kóser a bor?” „Miért hordanak a zsidók sapkát” – szólnak a kérdések, amelyek persze a látogatók fantáziáját is elindítják.


Mindenki dobja el, ami a kezében van! – közvetített a 444.hu  – Ingyenes a Szigeten a rabbi tanácsa. ők is kipróbálták.

 

A rabbi nem csak a Szigeten válaszol! Kérdéseidet felteheted a Kérdezd a Rabbit Facebook oldalon is!

A Rabbi eddig ezekre a kérdésekre válaszolt:

 Miért csak 10 parancsolatot ismer a világ a 613-ból?

Mi a véleménye Jézusról?

Mi a Tóra véleménye az ufókról?

Létezik-e sátánista kannibalizmus a zsidóságban?

Megszakítás