Ehető alkohol, laboratóriumban növesztett angolna, kannabiszt tartalmazó rágcsálnivalók, mandulából és hajdinából készült csecsemőtápszer, és mindez csak egy kis szelete annak a palettának, amit Izraelben fejlesztenek.

A kutatók olyan technológiákat dolgoznak ki a növényi alapú hús, tej, hal, tojás helyettesítők terén, amelyek át fogják alakítani a globális élelmiszeripart – véli cikkében a nocamels.com. És keményen dolgoznak olyan speciális területeken, amelyekről valószínűleg még csak nem is hallottunk, lényeg, hogy egészséges és fenntartható legyen.

A Start-Up Nation Central online platform szerint Izraelben több mint 230 innovatív élelmiszer-technológiai vállalat működik, és ezek együttesen 1,1 milliárd dollárnyi befektetési forrást generáltak az elmúlt két évben.

Jól jelzi a pezsgést, hogy nemrég csaknem 2000 küldött vett részt Tel-Avivban az éves Foodtech IL konferencián.

Nem akarsz több felest bedobni? Semmi gond! A CreamCol új módját kínálja az alkoholfogyasztásnak. A szabadalmaztatott technológia segítségével vizet, tejsavófehérjét és alkoholt kevernek össze, amely ehető krémben kap új formát, így pl. ételekbe kerülhet anélkül, hogy azok textúráját befolyásolná.

De a babák is megkapják, amik nekik jár: az Else Nutrition mandulából és hajdinából származó fehérjét használ fel a világ egyetlen olyan csecsemőtápszerének előállításához, amely nem tej- és nem szójaalapú.

Már gyártanak gabonapelyheket és turmixokat hat hónaposnál idősebb csecsemők, kisgyermekek és nagyobb gyerekek számára, kizárólag növényi alapanyagok felhasználásával.

Van remény, hogy a jövőben meglegyen a mindennapi betevő, fenntartható, egészséges és megfizethető módon.

Fotó: A Forsea Foods és az angolnahús