Az 1996 és 1998 között, a Peace Fox III keretében leszállított 25 darab “Mennydörgés” első korszerűsítési programján esik át az IAF megbízásából.

Az Izraeli Légierő folyamatos korszerűsítése elérte az első számú csapásmérő erejét. A legutóbb beszerzett, már izraeli fejlesztéseket is tartalmazó, nagy teljesítményű típus történetében először fog átesni egy átfogó modernizáción. Mivel az egyébként fiatal kétüléses gépek szerkezetileg nem számítanak öregnek, így főleg az elektronikát, avionikát korszerűsíti az izraeli fél. A számos bevetésen felgyülemlett tapasztalatok késztették a légierő vezetését a program beindítására. A legjelentősebb változás minden bizonnyal, a második központi számítógép beépítése lesz majd, amely az egyéb új rendszerekkel történő integritásért lesz felelős, emellett “számos új avionikai rendszert is kapnak”

A korábban beszerzett F-15C/D “Baz” gépek modernizációja jelenleg is tart, amely itt már jelentősebb szerkezeti változtatásokat is tartalmaz.

A munkálatoknak köszönhetően még legalább 20 évig számottevő erőt fog képviselni az Izraeli Légierőn belül ez a legendás típus.

HTKA – Haditechnikai Kerekasztal – Haditechnika torzítások nélkül

A Blue Angels bemutatócsapat a 2021-es szezonra már az új F/A-18E/F Super Hornetekkel készül, a gyakorlásról egy látványos légifelvétel is napvilágot látott. Az Airbus Defence and Space által közzétett videón az A400M Atlas új szerepkörét tervezik, mégpedig pilóta nélküli eszközök hordozó és indító platformjaként.