Az El Al légitáraság egyik munkatársa a repülőtér hangosbemondóján keresztül kérte az utasokat és a reptéri dolgozókat, hogy csatlakozzanak hozzájuk és róják le tiszteletüket az elesett izraeli hősök emléke előtt.

A ynetnews híradása szerint az utasok épp a beszállásra várakoztak az El Al Budapestről Tel Avivba tartó járatán, amikor valami megakasztotta a dolgok szokásos menetét. A légitársaság egyik alkalmazottja a reptér hangosbeszélőjén keresztül tájékoztatta az utasokat, hogy két percre felfüggesztik az ellenőrzést, hogy munkatársai az izraeli megemlékezéssel egy időben leróhassák kegyeletüket az elesett katonák és a terrorizmus áldozatainak emléke előtt. Egyúttal felkérte a többi utast és a repülőtéri dolgozókat, hogy csatlakozzanak ők is a megemlékezéshez.

Miközben Izraelben zúgtak a légoltalmi szirénák, és egy egész ország állt néma csendben, Budapesten, a repülőtér várócsarnokában ugyancsak szólt a sziréna, mialatt 180 izraeli és magyar, zsidó és nem zsidó, vallásos és nem vallásos ember hajtott fejet a hősök előtt.

Izrael Állam magyarországi nagykövete, Ilan Mor üdvözölte az El Al munkatársának kezdeményezését, hozzátéve, hogy ez összhangban volt az Izraeli Nagykövetségen tartott megemlékezéssel, amin Magyarországon élő izraeli üzletemberek és diákok vettek részt a zsidó közösségi vezetőkkel együtt.

zsido.com