Nincs még egy éve sem, hogy megalakult az EMIH Ifjúsági szervezete, az Átid (Jövő), de tagjai máris a zsidó élet körforgásának közepébe kerültek. Amellett, hogy heti meghatározott óraszámban judaizmus tanulnak, a szabadidejüket is változatos programokkal töltik.

A hétvégén például egy tíztagú küldöttségük Londonba utazott a CTeen (Chábád tinédzsrek) meghívására. A szombatfogadást egy 150 fős, 16 országból érkezett nemzetközi csapatban ünnepelték. A hétvége amúgy új barátságok kialakítására, a judaizmus és a vallás, a hit mélyebb megismerésére és elsajátítására szerveződött.

Az utazás során fiúk és lányok természetesen külön szálláson, és külön programokon töltötték idejüket. A magyar fiúkat Faith Asher kísérte az útra, míg a lányokra egy helybéli madricha felügyelt. A sábátot jellegzetes chabad hangulatban töltötték, vasárnap pedig London nevezetességeit tekinthették meg.

Részt vehettek egy hazai túrán is, amelynek során egy barlangász vezető segítségével leszálltak a Pálvölgyi barlang húsz méter mély aknájába. A kétórás program során a barlang egyik pályáján Smulik Glitsenstein rabbi tartott a fiataloknak előadást amelyben barlangokkal kapcsolatos tórai történeteket beszélt el, miközben a gyerekek kóser frissítőket és krékert fogyasztottak.

Kedden önkéntes munkára invitálták az átidos fiatalokat, akik interjúalanyokként részt vehettek aTEV (Tett és Védelem) magyarországi antiszemitizmus kutatásában. De nem ez lesz az egyetlen feladatuk, mert az EMIH  hasznos nyári munkát is szervezett, ahol az iskolai szünetben elfoglaltságot biztosítanak számukra, miközben gondjukat viselik, kóser étkezéssel látják el őket és ugyanakkor a zsidóságukat is megélik, illetve a barátok együtt lehetnek. Mert jó csapat lett belőlük, elmondható, hogy sikeresnek bizonyult az ifjúsági szervezet ötlete.

Legyél Te is részese ennek a csapatnak!  Már most jelentkezz, hogy már nyáron részt vehess a programjainkon.
 

 

Megszakítás