A 93 éves Ursula Haverbecket 12 hónap börtönre ítélték, mert tagadta, hogy a holokauszt során zsidókat gyilkoltak meg – írja az Arutz7 nyomán a neokohn.

A berlini tartományi bíróság elutasította a „náci nagymamaként” ismert, hírhedt neonáci Ursula Haverbeck fellebbezését a holokauszttagadás miatt 2017-ben és 2020-ban hozott két ítélet ellen.

A bírák úgy döntöttek, hogy az ítéletet nem lehet felfüggeszteni, mert Haverbeck a fellebbviteli tárgyalások során nem mutatott megbánást vagy a nézetei megváltoztatásának jeleit.

Haverbeck többször is azt állította, hogy az auschwitzi haláltábor csak egy munkatábor volt.

Többször elítélték, de a hosszas fellebbezéseknek köszönhetően sokáig elkerülte a börtönt.

Korábban többször is pénzbüntetést kapott és legalább 30 hónapot ült hasonló bűncselekmények miatt. A pénteki ítélet ellen fellebbezni lehet.

A német törvények értelmében tilos tagadni az Adolf Hitler rezsimje által elkövetett népirtást, amely csak a megszállt Lengyelországban lévő auschwitz-birkenaui táborban mintegy 1,1 millió ember, főként európai zsidók életét követelte.

A holokauszttagadás és a lakosság egyes csoportjai elleni gyűlöletkeltés más formái Németországban akár öt év börtönbüntetéssel is sújthatók, és a náci szimbólumok, például a horogkeresztek használata is tilos.

Címlapkép: neokohn
Megszakítás