A történelem nem számít.

A San Franciscó-i öböl közlekedési vállalata (BART) elfogadta az Institute for Historical Review nevű, holokauszt-tagadó nézeteket valló szervezet hirdetéseinek megjelentetését. A „History Matters” – a történelem számít feliratot és a szervezet nevét tartalmazó hirdetés elektronikus hirdetőtáblákon jelenik meg a metróhálózat két állomásán. 

Alicia Trost, a BART szóvivője elmondta, hogy állami vállalatként nincs jogi lehetőségük megtagadni egy hirdetés közlését a megrendelő személye miatt. Kizárólag sértő tartalom vagy kép miatt utasíthatnak vissza reklámot, ez esetben pedig ez a körülmény nem áll fenn. A vállalat annyit tett, hogy megkérte a Historical Review-t, hogy webcímüket ne tüntessék fel a hirdetésen.

Az Institute for Historical Review első ízben lép a nyilvánosság elé köztéri reklámmal, melyért 6000 dollárt fizetett. A szervezet önmagáról ezt állítja: „Független oktatási központ és kiadóvállalat, mely a béke elősegítéséért, a kölcsönös megértésért és az igazságért küzd a múlt alaposabb megismerésének segítéségével, különös tekintettel a modernkori történelem társadalmi-politikai témáira”.

Ha valaki tovább olvassa a bemutatkozásukat, hamar felismerheti a szervezet valódi küldetését: „Azon dolgozunk, hogy tényszerű információt közöljünk az Egyesült Államok külpolitikájáról, a második világháborúról, az izraeli-palesztin konfliktusról, a háborús propagandáról, a Közel-Kelet történelméről és a cionista zsidók szerepéről a kultúrában és a politikai életben”.

A holokauszt-tagadó, illetve azt relativizáló cikkek mellett olvashatunk náluk arról is, hogy milyen szerepet játszott Izrael a 2001. szeptember 11-i terrortámadásban, és hogy miként lehetne Amerikát felszabadítani a zsidó lobbi ellenőrzése alól.

zsido.com

Forrás: Arutz7

 

Megszakítás