Újabb óvónő-tanítónő érkezett óvodánkba és iskolánkba

Rivká Katzman az Amerikai Egyesült Államokból, New Yorkból érkezett Sarah Green dél-afrikai óvónő helyére, hogy a Gán Menáchem óvodában és a Bét Menáchem iskolában dolgozzon. Rivká az izraeli Cfátban, a Máchon Áltá leány jesívában folytatta tanulmányait. Az iskolásoknak és az óvodásoknak egyaránt tart foglalkozásokat anyanyelvén, angolul, amit a gyerekek már remekül megértenek. A heti szakaszokhoz kapcsolódó történeteket mesél, zsidó dalokat tanít, és a vizuális kézségek fejlesztése érdekébe segít rajzok és egyéb alkotások elkészítésében. Megismerteti a gyereket a héber ábécével úgy, hogy minden gyerekkel a saját szintjének megfelelően foglalkozik. A beiratkozásról és ösztöndíjakról részletes információt Oberlander Batshevatól lehet kapni (tel: 268-0183).

 

Köszönet az egy százalékért

A Chábád Lubavics Zsidó Nevelési és Oktatási Alapítvány ezúton is szeretné megköszöni mindazoknak, akik felajánlották a személyi jövedelemadójuk egy százalékát, és ezzel is támogatták az Alapítvány fontos gyermek- és felnőttoktatási célkitűzéseinek megvalósítását, könyvkiadási tevékenységét.

Szeretnénk a továbbiakban is részesülni szíves hozzájárulásukból, így megragadnánk az alkalmat, hogy támogatásukat a jövőre nézve is kérjük.

Az alapítvány adószáma: 19663038-1-42

Előadássorozat a Kábáláról és a chaszidizmusról

A Vasvári Pál utcai zsinagógában új előadássorozat indul a kabaláról és a chászid gondolkodásmód alapjairól. Az első előadás december 19-én lesz Chánuká kapcsán. A program este 17.30-kor imával kezdődik, majd kidust tartunk a résztvevőknek. Ezután következik az előadás. Befejezésül szombati dallamokat énekelünk. Mindenkit nagy szeretettel várunk.

Hertz Biblia

Az őszi nagy ünnepek után, mint minden évben, újra elölről kezdjük olvasni a Tóra heti szakaszait. Még kapható szerkesztőségünkben a Hertz Biblia, a Tóra sok magyarázattal ellátott kétnyelvű kiadása. Ha még nem lenne meg Önnek, feltétlenül vegye meg – az öt kötet ára 6.900,- Ft.

Minden hétfő este 19:00-20:30 között Biblia-tanulás folyik a Chábád Lubavics Egyesület irodájában (Bp. VI., Révay u. 16. I.em. 224. szoba): Numeri könyve, kabbalisztikus és chaszidikus magyarázatokkal – előadó: Oberlander Báruch rabbi

Javítás

Az előző számunkban megjelent 5758. évi naptárban feltűntetett november hónapi szombati gyertyagyújtási időpontok a naptár készítése folytán történt technikai hiba hibásak. Az ott megadott időpontokból egy órát le kell vonni. Megértésüket köszönve:

A szerkesztőség

Megjelent: Egység Magazin 8. évfolyam 31. szám – 2014. július 30.