Yossi Zaklos rabbi a Boston Maratonon tfilint rakott zsidó résztvevőknek és szurkolóknak, amikor felrobbant az első bomba. A célvonalnál elhelyezett pokolgép három embert megölt, és több, mint száznegyvenet megsebesített.

„Tüzet és füstöt láttam” – idézi fel a tragédiába fordult sporteseményt a rabbi – „Épp beszélgettem az emberekkel. Tipikus volt a hangulat: felfokozott és vidám. Akkor hallottam meg ezt a robbanást, kb fél sarokra onnan, ahol voltam. Aztán jött a második, egy saroknyira tőlem, jobbra.”

A rabbi nem először élt át katasztrófa helyzetet: tagja volt a chábád mentőcsapatának a cunami által sújtott Thaiföldön. Azonnal a pánikba esett emberek segítségére sietett. Míg a rendőrök és a mentősök biztonságba helyezték az embereket és ellátták a sérülteket, a rabbi felajánlotta segítségét, és igyekezett megnyugtatni a rémült embereket.

New Yorkban és Washingtonban fokozott biztonsági intézkedéseket vezettek be – eddig még nem tudni, ki és miért robbantott a „Maratonok királynőjének” célvonalánál.

forrás: collive.com

Megszakítás