Idén októberben egy új, családokat megszólító holokausztfilm kerül a mozikba Helen Mirren főszereplésével. A „White Bird: A Wonder Story”, a 2017-es „Wonder” (Magyarországon „Az igazi csoda” címen futott) film várva várt folytatása. Mindkettő R.J. Palacio bestseller könyvei alapján készült, a trailer már megtekinthető.

 

White Bird: A Wonder Story (2022 Movie) Official Trailer – Helen Mirren, Gillian Anderson

White Bird: A Wonder Story – In Theaters October 14, 2022. Helen Mirren, Gillian Anderson, Bryce Gheisar, Ariella Glaser, Orlando SchwerdtSubscribe to the LI…

 

A történet szerint Juliant kicsapják az iskolából a viselkedése miatt, nehezen tud beilleszkedni az új helyen. Zsidó nagymamája, a Grand-mère (a karakter neve és a nagymama is franciául) úgy dönt, segít neki feldolgozni a problémáit azzal, hogy elmeséli, hogyan élte túl a holokausztot a nácik által megszállt Franciaországban. A történet életre szóló leckét próbál adni a gyereknek és megtanítani, hogyan kell viselkedni másokkal – írja a kveller.com.

Helen Mirren kapta meg a nagymama szerepét. A fiatal zsidó színésznő Ariella Glaser játssza Mirren ifjúkori karakterét, akit zsidósága miatt zaklatnak a francia iskolában. Gillian Anderson jelenik meg Vivienne-ként, aki Julian édesanyja.

Helen Mirrent a Zsidó Világkongresszus díjával tüntetik ki

Helen Mirren Oscar-díjas brit színésznőt a Zsidó Világkongresszus díjával tüntetik ki még idén a Hölgy aranyban című új filmjéért, amely a szervezet szerint segít a nácik által elrablott műkincsekkel kapcsolatos ismeretek átadásában. A Zsidó Világkongresszus (WJC) és a filmet gyártó Weinstein Company csütörtökön jelentette be, hogy Mirren a szervezet elismerésében részesül. Ronald S. Lauder, a … Olvass tovább

A nem zsidó R.J. Palacio a Kvellernek 2019-ben elmondta, hogy a könyv írása közben gyakran gondolt az anyósára. „Nagyon közel álltam az anyósomhoz, aki a családja nagy részét elvesztette a holokausztban. Nem mintha ismerte volna őket, de mégis úgy gondolom, ilyen mély veszteséget elszenvedni, generációkra ható trauma. Nem tudtam nem gondolni rá, miközben ezen dolgoztam, és azt kívántam, bárcsak megélhette volna, hogy láthassa a filmet, mert szerintem nagyon szerette volna” – nyilatkozta a szerző.