Kedden a Sándor palotában vettek részt évzáró ebéden a zsidó hitközségek vezetői. A hagyományos találkozón Magyarország legmagasabb közjogi méltóságai látták vendégül a történelmi egyházak, a katolikus, a református, az evangélikus, az ortodox keresztény, valamint a zsidó egyházak vezetőit.

Az oldott hangulatú ebéden részt vett Áder János köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök, Balog Zoltán miniszter, valamint Soltész Miklós államtitkár. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséget Köves Slomó vezető rabbi képviselte, aki kérdésünkre elmondta, nagyon fontos, szimbolikus gesztus ez a köztársasági elnök részéről, aki a karácsonyról és a hanukáról egyaránt megemlékezett beszédében.

Az ebéden a zsidó hitközségek vezetőinek külön kóser ételről is gondoskodtak, melyet a Carmel étterem biztosított.

Hétfő reggel a Zsidó Közösségi Kerekasztal 2016. évi utolsó találkozója zajlott a Parlamentben. A különösebb izgalmaktól mentes találkozón a résztvevők megismerkedtek a Maccabi játékok előkészületeivel, mely rendezvénynek 2019-ben Magyarország ad majd otthont.

Emellett szó esett az Emberi Erőforrás Minisztérium és a zsidó közösség közötti együttműködésekről, így a 2017-18-as tanévben induló Maimonidész Gimnázium kerettantervéről és a tankönyvekben eszközölt változtatásokról is.