Fiatal lányok és nagymamák, egyedülállóak és nagycsaládosak táncoltak együtt Miri Or izraeli énekesnő koncertjén a Hanna klub 10. évét megnyitó programján. 

„Azt gondoltuk, ha nagyon jól megy, lesznek talán harmincan” – emlékezett vissza a Hanna klub kezdeteire Oberlander Batsheva rebbecen. A valóság azonban felülmúlt legmerészebb elképzeléseiket is, gyakran száznál is többen érkeznek a Novotel szállóban havonta megrendezett női estre.

A program lehetőséget nyújt zsidó nőknek, hogy együtt legyenek, a számukra fontos és érdekes témákról tanuljanak és beszélgessenek. Lehetőséget nyújt új barátságokat kötni és régieket megújítani, együtt örülni és közösen ünnepelni. Egy olyan közösséget teremtett, amely nagyon ritka kincs felgyorsult, elidegenedett világunkban.

A tízedik év megnyitásaként tartott program méltó volt az elmúlt évtized klubestjeihez. Miri Or csodálatos műsora nem először kápráztatta el a Hanna klub közönségét – az izraeli énekesnő már többször volt a klub vendége, és mint korábban, most is különleges koncerttel és közös tánccal örvendeztette meg nézőit. Emellett bemutatta a szombati kalácskészítés fortélyait: a frissen sült bárcheszeket pedig a résztvevők haza is vihették. A klub elmúlt tíz évét az ünnepi alkalomra készített kisfilm idézte fel.

Oberlander Batsheva rebbecen bemutatta a klub idei programját, aminek alapját a lubavicsi Rebbe, Menahcem Mendel Schneerson által meghirdetett 10 micva projekt adja. Így idén szó lesz a zsidó házasélettől kezdve a gyertyagyújtáson át az adakozásig számos tanulságos és lélekemelő témáról.
 

Megszakítás