Szukkot a zsidó ünnepek egyik legnépszerűbbike, nevének jelentése"sátor", "átmeneti szállás", amelyekben a zsidók a sivatagi vándorlás során éltek. Az egész világon megünneplik a zsidók, sátrakat építenek, abban esznek, és vannak helyek, ahol alszanak is benne.Az EMIH közössége is kivette részét az ünneplésből, az óbudai zsinagógát zsúfolásig megtöltötték a közösség tagjai, a családok, és az itt megszokott fényes, méltóságteljes programokkal emlékeztek a történelmi időkre.

A Vasvári Pál utcai zsinagógában Szukkot előestéjén Faith Asher vezette az ünnepet, kissé rendhagyó módon, a hangsúlyt ugyanis történetek mesélésére helyezte. Beszélt az egykori jeruzsálemi szentélyről és az onnan eredő szép hagyományokról, misnákat és misztikus történeteket mondott, szólt a zsidó nép egységéről, és a születésnap ünneplésének fontosságáról. Ez utóbbi téma tekintetében nyilvánvalóan inspirálta, hogy az ünnep idejére esett fia születésnapja.

Faith Asher második este saját szukkájába invitálta a jesivában nála tanuló fiatal fiúkat. Egy-két lány is ott volt, mintegy huszan ünnepeltek együtt, tanultak, ettek beszélgettek, jó hangulatban töltötték az ünnepet.

A jó hangulat azonban nem pusztán az estéket, de a nappalokat is beragyogta, hiszen a fiatal rabbi mestere a vicces ötletek kiagyalásának és megvalósításának. Idén például azt vette a fejébe, hogy kikölcsönöz egy bringó-hintót, és arra épít sátrat. Bármennyire meglepő, a 2-3 órányi munkával, és az ide vonatkozó számos törvény ismeretével összetákolt szerkezet mind méretében, mind anyagában, mind felépítésében megfelelt a halacha összes kritériumának. Amikor kivitték a Szt.István parkba ezt a mobil sátrat, a fiatalok hatalmas ovációval fogadták, és mivel félünnepen szabad bicajozni, sokan ki is próbálták a vicces tákolmányt.

Mindent a fiatalokért, és kreatív módon népszerűsíteni az hagyományokat– ezek a szempontok érvényesültek leginkább az idei ünnep során, és terv bevált, sokaknak meghozta a kedvet, hogy bemenjenek a sátorba.

Megszakítás