Befejeződött a Zsidó Tudományok Szabadegyeteme tavaszi trimesztere, de bánkódásra semmi ok, jön a nyári trimeszter! A nyár utolsó két hetében folytatódik a ZsTSz, bár a program csak két hétig tart, mégis egy egész szemeszternyi tanulnivalót zsúfoltunk bele.

A tanulásnak nagy szerepe van a zsidó hagyományokban. Igaz ez már csak amiatt is, mert az üldöztetésben szocializálódott népek szívesebben választanak olyan hivatást, amelynek munkaeszközei – esetleg menekülés közben – kis helyen, vagy akár fejben is elférnek.

Szerették a tanulást már a legkorábbi időkben is, ha sivatagban vándorló őseink írásban, kőbe vésve kapták meg törvényeiket, vélhetően még e nomád nép fiai is olvasni tudó emberek voltak. Talán épp törvénytiszteletükkel vívták ki a könyv népe elnevezést is, ami szájhagyományokra alapozó nemzetek gyűrűjében ugyancsak az írástudásra utal. A geometria feltalálását pedig ezoterikus források épp Ábrahámnak tulajdonítják. Bővelkedhetünk tehát azokban a példákban, amelyek az ókori zsidók tudományokhoz való vonzódását mutatják.

És azt akkor még nem említettük, hogy a zsidóság még a vallását is többnyire a tanulásokon keresztül éli meg, a Tóra, a Talmud, a midrások és rabbinikus kommentárok tanulmányozása, elemzése által. E hagyományokat folytatja a Zsidó Tudományok Szabadegyeteme, ahol a tanulási módszer lényege a témának vitával és közös beszélgetéssel történő megértése, elemzése.

Szabadegyetemünk bár egyetemi szintű képzést nyújt, nem a diplomaosztás a fő célja!

Még tart a jelentkezés nyári trimeszterünkre, ha Önt is érdeklik a zsidó tudományok, ne szalassza el a lehetőséget, jelentkezzen most.

Szorgalmi időszak: 2013. augusztus 13-tól 30-ig
Helyszín: Keren Or Központ, 1052 Károly körút 20.

Jelentkezés és további információk: 061-268-0183 telefonszámon vagy a zstsz@zsido.com e-mailcímen.
Jelentkezési lapunkat itt találja.

Részletes programunkat a következő linken találják.

Figyelem: A jelentkezés nem von maga után automatikus felvételt!

Megszakítás