Több mint 500-an írták alá azt a levelet, amelyik bírálja az antiszemita bristoli professzor kijelentéseit.

Tegnap beszámoltunk arról, hogy kétszáz brit és amerikai egyetemi oktató vette védelmébe azt a szociológust, aki a zsidó diákokat Izrael bábjának nevezte. Most megszólaltak azok is, akik elfogadhatatlannak tartják a tanár viselkedését. A különböző területeket képviselő elismert tudósok teljes mértékben elítélik David Miller nyilatkozatát – olvasható a jewishnews.timesofisrael.com cikkében.

A levélben kifejtik, hogy igaztalan vádakkal illetni zsidó hallgatókat, ügynöknek beállítani őket felháborító és sérti az összes akadémiai normát, ami a hallgatókkal való viszonyra vonatkozik. Felemlítik, hogy Miller több bristoli zsidó szervezetet „ellenséges” mozgalom részeként írt le, amelyet „célba kell venni”.

Az aláírok hangsúlyozzák, hogy a zsidókkal szembeni összeesküvés-elméleteknek sajnos komoly múltjuk van, és ezeket a kirohanásokat ennek a hagyománynak a folytatásaként értelmezik. Felhívják a figyelmet arra is, hogy David Miller megnyilvánulásai semmiben sem segítik a palesztinok ügyét.

A zsidó diákszövetség emlékeztetett arra, hogy az egyetem felelőssége gondoskodni arról, hogy a zsidó hallgatók biztonságos, támogató légkörben tanulhassanak, de az intézmény ezt nem biztosítja számukra.

zsido.com

Kép: bristol.ac.uk