A zsidó vallásom megismerése – Köves Slomó és Megyeri Jonatán – 2020.05.28. – Csak semmi majré!

A zsidó vallásom megismerése – Köves Slomó és Megyeri Jonatán – 2020.05.28. – Csak semmi majré! – KlubrádióA majré jiddis szó, jelentése félelem. Szóval féle…

A zsidó vallásom megismerése – Köves Slomó és Megyeri Jonatán – 2020.05.28. – Csak semmi majré! – Klubrádió

A majré jiddis szó, jelentése félelem. Szóval félelem, majré nélkül beszélgetünk arról, hogy milyen ma a közös életünk itt, vannak-e tabuk, elhallgatások, ki nem beszélt s így bizalmatlanságot, félelmet okozó ügyek. Nem, nem jó az egyes szám, hiszen ezek a közös ügyeink, mint ahogy a holokauszt sem az elpusztított zsidóknak és utódainak, hanem az egész magyar nemzetnek a tragédiája. Erről is beszélgetünk rabbikkal, történészekkel és a hallgatókkal, akik a műsor második félórájában telefonon oszthatják meg véleményüket, kérdéseiket.

Műsorok Archívum | Klubrádió

A majré jiddis szó, jelentése félelem. Szóval félelem, majré nélkül beszélgettünk arról, hogy milyen ma a közös életünk itt, vannak-e tabuk, elhallgatások, ki nem beszélt s így bizalmatlanságot, félelmet okozó ügyek. Nem, nem jó az egyes szám, hiszen ezek a közös ügyeink, mint ahogy a holokauszt sem az elpusztított zsidóknak és utódainak, hanem az egész magyar nemzetnek a tragédiája.

2020. május 28., csütörtök 13:0